vrijdag 24 mei 2013

10 Tips voor de Volslanke Bruid




Als jij geen maatje 38-40 hebt maar je hebt een grotere maat dan is het vaak moeilijk om trouwjurken te passen in de Nederlandse bruidsmode winkels. De standaard pasmodellen zijn vaak te klein en de grote maten die ze hebben zijn vaak super oubollig. Het is eigenlijk tijd dat er in Nederland een speciaalzaak opent waar wel de leuke collecties hangen, maar dan in grotere maten! Omdat de markt voor volslanke bruiden steeds groter wordt kun je tegenwoordig, zeker in de grotere winkels, vaak al meer passen dan vroeger. Vandaag heb ik 10 tips voor de volslanke bruid verzameld. Ik hoop dat ze jullie zullen helpen bij een plezierige pas afspraak. 

  1. Vraag bij het maken van een afspraak of de winkel ook grotere maten op voorraad heeft hangen. Zeker kleinere winkels hebben vaak het budget en de ruimte niet om de samples in twee maten te bestellen en dus kiezen ze er meestal voor om alleen de standaard maat aan te schaffen. Door te bellen weet je in ieder geval dat je niet voor niets op pad gaat.
  2. Het is aan te raden om een jurk te kiezen die niet teveel glitters heeft. Less is more zeg maar, en zeker als je een plus maat hebt. Teveel bling op het lijfje doet je groter overkomen. Keep it simple!
  3. Als je graag een wijde rok wil kies dan niet voor een geplooide rok aan een topje. Doordat de plooien vanuit de taille komen leg je het accent op je heupen. Kies liever voor een A-lijn uit één stuk. Hierbij ligt het accent op je taille in plaats van op je heupen. Nu zie je er mooi slank uit.
  4. Lange mouwen zijn alleen maar mooi als ze van een dun materiaal gemaakt zijn. Zijn de mouwen van satijn of taft dan lijkt het net of je ingezwachteld bent, dat is niet mooi en bovendien lijken je armen dan voller. Met een mooie chiffon of organza komen je armen mooier uit en lijken ze slanker.
  5. Als jij een mooie jurk hebt gevonden maar je bent toch onzeker over je armen, neem er dan een mooi bijpassend jasje bij. Het staat super leuk en als je geen mooi weer hebt dan is het nog super handig ook! Vraag of de adviseuse stof kan bijbestellen van de jurk voor het maken van het jasje. Een jasje van dezelfde stof is mooier dan een jasje dat er net niet bijpast.
  6. Wees niet bang om de jurk te laten aanpassen naar jouw wensen! De meeste bruidswinkels hebben een prima team van coupeuses en naaisters. Ben jij helemaal verlieft op een jurk, maar je mist cap-mouwtjes of je wilt er een kanten bovenkantje overheen laten maken vraag dan de adviseuse om advies. Ze zal je verassen met wat allemaal mogelijk is en bovendien is het leuk want het maakt jouw jurk echt uniek!
  7. Bruiden die wat voller zijn komen vaak naar een bruidswinkel voor een halter. Als je breder bent vanonder maar je hebt geen brede schouders dan is dit een prima idee. Heb je echter brede schouders dan leg je nu alle aandacht erop. Het is beter is om een strapless jurk te kiezen of een jurk met een kort mouwtje of een cap mouwtje.
     
  8. Ben jij volslank en klein neem dan geen lange sluier. Het is beter om een korte of halflange sluier te nemen omdat je met een lange sluier nog kleiner lijkt. Voor de lengte van de sleep geldt hetzelfde. Een kleine sleep is natuurlijk wel leuk:-)
  9. Heb jij een grote cupmaat let dan goed op bij het bestellen van de juiste maat voor jouw trouwjurk. Omdat de jurken bij gewone bruidswinkels in confectiematen komen die vervolgens op maat worden gemaakt kan het nog wel eens voorkomen dan jouw cupmaat en taille maat van elkaar afwijken. Het is nu wijsheid om de jurk te bestellen om de maat van de cupmaat en de taille op jouw maten te laten innemen. Op deze manier loop je niet het risico dat je je ongemakkelijk voelt omdat je boezem te opzichtig overkomt. Ik heb in het verleden ook wel eens voor bruiden met een grote cupmaat een randje langs de bovenkant van het decolleté laten maken. Dit kan super mooi zijn, maar laat dit wel alleen doen door een goede coupeuse!
  10. V-hals voor boothals! Een V-hals staat veel sierlijker bij een volslanke bruid dan een boothals. Vanwege de horizontale lijn bij een boothals maakt deze breder. Een V-hals maakt je neklijn langer en daarom oog je slanker.
  11. Dit is een bonus tip. Bespaar niet op goede lingerie! Zorg dat je een mooi torselet en een corrigerende slip draagt onder jouw trouwjurk voor het beste effect. Het is zonde om zoveel geld uit te geven voor een jurk en dan niet te denken aan de juiste lingerie.
Ok dit waren ze dan! Ik hoop dat jullie er iets aan zullen hebben. Voor inspiratie over bruidsjurken voor de volslanke bruid bekijk dan onze Pinterest pagina. Persoonlijk is mijn favoriete merk voor de volslanke bruid Julietta van Mori Lee. De jurken hebben super pasvorm en zijn ook nog eens modern en leuk. In Nederland op diverse plaatsen verkrijgbaar. Heb je nog vragen stuur ons dan een mailtje via info@inwhite.nl dan proberen we deze zo spoedig mogelijk voor je te beantwoorden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...